Proteinowe kanapki a’la Bounty

Proteinowe kanapki a’la Bounty

Przepis dla prawdziwych fanów kokosowych słodkości! Proteinowe kanapki a’la Bounty to 2 w 1 słodki deser, który jednocześnie dostarcza porcję białka. 

Idealne na szybkie doładowanie energii przed treningiem albo jako słodka, lekka przekąska w ciepłe wieczory. Jeśli lubisz batoniki bounty lub lodowe kanapki, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

W przeciwieństwie do oryginalnych batonikow, który zawieraja m.in.:

cukier, syrop glukozowy, tłuszcz mleczny i glicerol (E422)

ten deser przygotujesz z prostych, naturalnych składników, które najprawdopodobniej masz już w swojej kuchni. Bez zbędnych dodatków, z naciskiem na smak i jakość.

Składniki:

  • 1 opakowanie skyru naturalnego (150 g)
  • 2 czubate łyżeczki kremu Coco-Nat
  • ¾ szklanki wiórków kokosowych
  • 2 płaskie łyżeczki ksylitolu
  • opcjonalnie: 2 łyżeczki odżywki białkowej
  • herbatniki*
  • gorzka czekolada

*Wybierz herbatniki bez dodatku cukru, bez glutenu lub pełnoziarniste według własnych preferencji 😊 

Przygotowanie:

  1. W misce dokładnie wymieszaj skyr, krem Coco-Nat, wiórki kokosowe, ksylitol oraz odżywkę białkową (jeśli używasz). Powinna powstać gęsta, lekko lepka masa.
  2. Nałóż porcję masy na jeden herbatnik, a następnie przykryj ją drugim, tworząc „kanapkę”.
  3. Przygotuj kąpiel wodną i rozpuść gorzką czekoladę. Zanurz każdą kanapkę w czekoladzie.
  4. Posyp kanapki odrobiną wiórków kokosowych dla dodatkowego efektu i smaku.
  5. Ułóż kanapki na papierze do pieczenia i włóż do zamrażarki na około 30 minut, aż czekolada stwardnieje, a masa się schłodzi.

Wskazówki:

  • Przechowuj deser w zamrażarce mimo schłodzenia herbatniki pozostaną miękkie.
  • Po zanurzeniu kanapek w czekoladzie, od razu posyp je wiórkami kokosowymi.
  • Aby przygotować wersję wegańską, zastąp skyr jogurtem kokosowym.
  • Wyjmij kanapki z zamrażarki na kilka minut przed podaniem, aby lekko zmiękły.

🔗 Filmik z przepisem znajdziecie TU

Powrót do blogu
Krem z orzechow laskowych crunchy bez dodatku cukru Hazel-Nat

rodzaje masła orzechowego

Pasta z orzechów laskowych

Wartościowy składnik diety roślinnej, wspierający gospodarkę lipidową, pracę układu nerwowego oraz profilaktykę chorób cywilizacyjnych. Naturalnie bogata w magnez, witaminę E i zdrowe tłuszcze.

Kup teraz

RODZAJE MASŁA ORZECHOWEGO

Pasta z migdałów

Cenne źródło witaminy E, magnezu oraz zdrowych tłuszczów. Regularne spożywanie wspiera kondycję skóry, układu nerwowego i gospodarki hormonalnej. Polecana osobom na diecie roślinnej oraz tym, którzy szukają alternatywy dla masła z orzechów ziemnych.

Kup teraz

RODZAJE MASŁA ORZECHOWEGO

Pasta z orzeszków ziemnych

Źródło białka roślinnego i witamin z grupy B (m.in. B3 i B6), które wspierają metabolizm energetyczny i pracę układu nerwowego. Polecana osobom aktywnym fizycznie i na diecie roślinnej – jako wartościowy dodatek do przekąsek lub posiłków wspierających regenerację.

Kup teraz