Snackuj z nami 🥣
Przygotowaliśmy dla Was zbiór naszych ulubionych przepisów z dodatkiem kremów orzechowych. Znajdziecie tu coś na każdą okazję, od ekspresowych, jednoporcjowych deserów po słodkie niespodzianki dla bliskich. Każdy przepis jest prosty i sprawdzony, więc z łatwością wyczarujecie coś pysznego. Do dzieła!
Kruche ciasteczka cytrynowe
Składniki:
- 2 szklanki + 2 łyżki mąki uniwersalnej
- ¾ szklanki brązowego cukru
- ¾ kostki masła (160 g)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
- 2 łyżeczki Almond’eli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
- sok z cytryny
Puszyste słodko-słone placuszki (pancakes)
Składniki:
- 180 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 150 ml mleka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ksylitolu
Dodatki:
- jajko sadzone
- Hazel-Nat / Almond'ela
Ciasteczka a’la churrosy
Składniki:
- 2½ szklanki mąki uniwersalnej
- ½ szklanki brązowego cukru
- 160g masła
- 1½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
Dodatki:
- krem laskowy Hazel-Nat (nadzienie)
Ciasteczka migdałowe
Składniki:
- 1 szklanka + 2 łyżki mąki uniwersalnej
- ¼ szklanki cukru brązowego
- ¾ kostki masła niesolonego (160g)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
- ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
Dodatki:
- krem migdałowy Almond'ela (nadzienie)
Ciasto z borówkami
Składniki:
- 1½ szklanki (180g) mąki pszennej
- 2 jajka (w temperaturze pokojowej)
- ¼ szklanki (50g) masła niesolonego
- ¾ szklanki (150g) cukru
- ¼ szklanki (50ml) musu jabłkowego
- ½ szklanki (120ml) mleka
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki Almond’eli
- 1 łyżka skórki z cytryny
- borówki
Kruszonka:
- ⅓ szklanki (50g) cukru
- ⅔ szklanki (70g) mąki pszennej
- ¼ szklanki (50g) masła niesolonego (roztopionego)
Ciasteczka chocolate chip
Składniki:
- 2 ¼ szklanki (280g) mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
- ½ łyżeczki soli
- 170g masła
- 100g cukru białego
- 75g cukru muscavado
- 1 jajko
- 1 czubata łyżeczka kremu Hazel-Nat
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- kawałki czekolady
Gotuj & wygrywaj
Masz swoje ulubione połączenia z naszymi kremami orzechowymi? A może potrafisz stworzyć wyjątkowe danie, które zachwyci wszystkich? Czekamy na Wasze kreatywne pomysły. Uwaga: każdego miesiąca nagradzamy nasze ulubione przepisy.
Do wygrania:
💸 Voucher na zakupy w naszym sklepie
📦 Ekskluzywny zestaw naszych kremów orzechowych
Jak wziąć udział?
1. Przygotuj swoje ulubione danie lub deser z kremami orzechowymi.
2. Nagraj filmik pokazujący proces tworzenia.
3. Udostępnij go na Instagramie lub TikToku, używając #NATSNACK.
4. Ostatniego dnia każdego miesiąca ogłaszamy zwycięzców.